Overhemd? Zowel voor klassieke als casual overhemden bent u bij ons aan het juiste adres mijn account  |  winkelwagen
Punto Italiano | Italian shirts - Italiaanse overhemden
Punto Italiano | Italian shirts - Italiaanse overhemden
Overhemden
- all shirts
- bianco e blu
- special shirts
- classic shirts
- mouwlengte 7
Fashion Cheque
betalen met MasterCard credit cardbetalen met Visa credit card
iDeal image

Product info / overhemden / maten & pasvorm


Pasvorm overhemd

Onze Italiaanse overhemden zijn gesneden op een Europese maatvoering. Over het algemeen geldt dat de maat van uw overhemd gelijk is aan uw "Nederlandse" maat. Bij twijfel kunt u uw maat echter ook zelf opmeten. Bovendien: indien de maat niet goed blijkt te zijn, kan het overhemd altijd geretourneerd worden.


Het bepalen van de maat van uw overhemd is eenvoudig. Hieronder staat aangegeven hoe u de maten meet (te meten op de huid). De weergegeven maten zijn de maten van het overhemd; deze getallen dienen dus wat hoger te zijn dan de maten die u heeft gemeten (zie hiervoor onderstaande beschrijving)! Let wel: het betreft confectiekleding. Draagt u het overhemd met een das, dan is waarschijnlijk uw boordmaat doorslaggevend. Draagt u het overhemd met een open boord, dan geldt over het algemeen ook dat de boordmaat een zeer goede aanwijzer is. Draagt u uw overhemden echter liever wat strakker of juist wat ruimer, kunt u kiezen voor een afwijkende maat.


Alle .IT overhemden zijn getailleerd. Met het oog op de Nederlandse man zijn de overhemden standaard wat langer gemaakt dan gebruikelijk, zodat het beter in de broek blijft zitten. Ook de mouwen zijn standaard iets langer dan de gebruikelijke mouwlengte van overhemden die in Nederland te koop zijn. Verder zijn er kleine verschillen tussen de verschillende pasvormen, zoals u ziet in het overzicht hierboven.


Zelf de maat van uw overhemd bepalen

Boordmaat:
De omtrek van uw nek. Het verschil tussen de gemeten maat en de shirtmaat mag 1 2 centimeter bedragen (uitgaand van een dichtgedragen boord).
Mouwlengte:
De lengte van uw arm, gemeten van het hoogste punt aan de bovenzijde van de mouw tot (ongeveer) de bovenkant van uw handpalm. Punto Italiano heeft ook een collectie overhemden met mouwlengte 7 (extra mouwlengte).
Borstomvang:
De omtrek van uw borst, gemeten op het breedste punt. Het verschil tussen de gemeten maat en de shirtmaat mag 8 tot 12 centimeter bedragen.
Middel:
De omtrek van uw middel, gemeten op het smalste punt. Het verschil tussen de gemeten maat en de shirtmaat mag 8 tot 12 centimeter bedragen.
Heup:
De omtrek van uw heup, gemeten op het breedste punt. Het verschil tussen de gemeten maat en de shirtmaat mag 8 tot 12 centimeter bedragen.
Rug:
De lengte van uw rug, gemeten aan de achterkant vanaf de onderzijde van uw kraag

Italiaanse overhemden | Punto Italiano